وبلاگ رسانگار
با ما حرفه ای باشید

سرور مجازی NVMe

سرعت یک وب سایت به چه مواردی بستگی دارد؟

چه مواردی روی سرعت سایت تاثیر دارد و چه فاکتورهایی مهم است ؟

0 193
زمان لازم برای مطالعه: 10 دقیقه

سرعت وب سایت برای کسب و کار های آنلاین مسئله بسیار  مهمی می‎باشد.جلوتر و بهتر از هرچیزی برای یک وب سایت خوب اینست که سایت به سرعت بارگزاری شود، رتبه بالاتر در نتایج جستجو، تجربه بهتر کاربری و جذب و ماندگاری بیشتر کاربر از اصلی ترین اتفاقات یک وب سایت سریع می باشد.اما مهم ترین اتفاق برای سایت هایی که لود سریع دارند، تبدیل بیشتر بازدیدکنندگان به کاربران سایت و در ادامه درآمد بالاتر است.

 اطلاعات جالب درباره زمان لود وب سایت و رفتار کاربران

واقعا سرعت سایت کسب و کار شما باید چگونه باشد؟

  • تقریبا 47 درصد از کاربران انتظار دارند که صفحات وب شما زیر 2 ثانیه بارگزاری شود.
  • دوباره به طور تقریبی بالای 57% بازدیدکنندگان وب سایت شما، اگر بارگزاری صفحات 3 ثانیه یا بیشتر طول بکشد آن را ترک خواهند کرد.
  • در ساعات اوج ترافیک، 75% از مشتریان آنلاین در صورت مواجهه با تاخیرهای مکرر، سایت رقبای شما را انتخاب کرده و از خدمات آنها استفاده می کنند.
  • بر طبق یکی از تحقیقاتی که در یکی از دانشگاه های ایالات متحده آمریکا انجام شده، زمان قابل تحمل بارگزاری سایت برای مردم 2 ثانیه می باشد.اما این زمان تحمل کاربران را به وسیله ابزاری مانند “نوار پیشرفت” می توان تا 30 ثانیه هم رساند.
  • در مقایسه با وب سایت هایی که در 1 ثانیه بارگزاری می شوند، سایت هایی که در 3 ثانیه بارگزاری می شوند نرخ bounce آنها (نرخ از دست رفتن و ترک سایت توسط کاربر) 50 درصد بیشتر می باشد، 22 درصد بازدید صفحات کمتر و از همه مهمتر 22 درصد نرخ تبدیل پایین تر را برای سایت کند تر به دنبال دارد.هنگامیکه زمان بارگزاری سایت مثلا به 5 ثانیه می رسد این اعداد از اینی هم که هستند ضعیف تر هم خواهند شد.سایتی که در 5 ثانیه بارگزاری می شود در مقایسه همانی که در 1 ثانیه این کار را انجام می دهد، 105% شاخص bounce بالاتر، 35% بازدید کمتر و بازهم از همه مهم تر 38% نرخ تبدیل پایین تر خواهد داشت،
  • حدود 8 درصد از کاربران بالقوه (نه مشتریان ثابت) دلیل عدم خرید خود از برخی سایت ها را سرعت بسیار پایین این سایت ها اعلام کرده اند.

توصیه گوگل:سایت در 1 ثانیه یا کمتر بارگزاری شود

البته لود شدن وب سایت ها در 1 ثانیه در کشور ما به دلیل وجود برخی از محدودیت ها و نبودن زیرساخت ها بسیار دشوار می باشد، که البته شرکت های معتبر در زمینه طراحی سایت نظیر رسانگار همواره سعی بر این داشته اند تا سایتی برای مشتریان طراحی کنند که سرعت بالایی داشته باشد.

پیشرفت های اخیر در تکنولوژی اینترنت طی چند سال گذشته، سرعت دنیای وب را به طور قابل ملاحظه ای بالا برده است.گوگل به مدیران وب سایت ها به شدت پیشنهاد می کند که سایت های خود را طوری پیاده سازی کنند که برای دستگاه های موبایلی در 1 ثانیه بارگزاری شود.این کار این اطمینان را به آنها خواهد داد که مشتریان سایت به دلیل تاخیر ناگهانی سایت را ترک نکنند.ضمن اینکه کاربرانی که از موبایل برای استفاده از سایت استفاده می کنند صبوری کمتری دارند.

در حالی که سرعت وب سایت تنها یکی از 200 عامل دیگر برای تعیین رتبه در گوگل است، گوگل در سال 2010 اعلام کرد که این نباید مسئله ای باشد که نگران آن باشید.هنوز هم کیفیت و مرتبط بودن محتوا با موضوع وب سایت بالاتر از هرچیزی می باشند و بیشترین اولویت را دارند.صرف نظر از اینکه سرعت صفحه در اولویت باشد یا خیر، شما باید سرعت صفحه وب سایت را بهینه کنید چون:

  • وب سایت سریعتر، رتبه بهتری در نتایج جستجو کسب خواهد کرد، بنابراین شما ترافیک طبیعی بیشتری کسب خواهید کرد.
  • تجربه کاربری بهتری به کاربران ارائه می دهد که باعث افزایش نرخ تبدیل خواهد شد.

بیشتر بدانید:

برای درک بیشتر اهمیت سرعت بارگزاری در موبایل، این آمار آشکار را بررسی کنید:

  • در صورت عدم بالا آمدن سایت در 3 ثانیه، بسیاری از بازدیدکنندگان به سرعت سایت را خواهند بست.
  • 75 درصد از کاربران اینترنت اذعان داشته اند که برای بازدید سایتی که بیش از 4 ثانیه بارگیری دارد، به سایت باز نخواهند گشت.
  • موتور جستجوی گوگل برای رتبه بندی سایت ها، تاکید زیادی بر روی سرعت آنها دارد.

از این رو، داشتن وب سایت سریع در این دوران  مدرن طراحی وب برای بقا صروری است.وب سایت های آهسته به سادگی از بین خواهند رفت.

وب سایت کند، ترافیک موبایل را کاهش می‎دهد

اگر شما یکی از آن افرادی هستید که برای ترافیک موبایل و درآمد از آن، هدفمند می باشید (آیا کسی هست که به دنبال این موضوع نباشد؟!) سرعت وب سایت برای شما به یک مسئله کاملا حیاتی تبدیل می شود.دانلود یک وب سایت 4مگا بایتی روی گوشی های هوشمند نمی تواند برای خیلی ها جذاب باشد که اکثر وب سایت ها هم به همین شکل طراحی شده اند.با این حال وب سایت شما می تواند متفاوت باشد.

سرعت وب سایت بهینه چقدر است ؟

بهترین و عالی ترین حالت ممکن بارگزاری سایت در کمتر از 1ثانیه می باشد، اما اگر زمان بارگزاری آن در کمتر 3 ثانیه انجام شود بازهم به اندازه کافی خوب می باشد.حتی برخی از سایت ها تا 7 ثانیه هم قابل قبول می باشد که البته باید آن را بهبود بدهند.زمانی که سرعت بارگزاری سایت بالای 10 ثانیه باشد، مطمئنا درآمد و سود قابل توجهی را از دست خواهید داد.

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید:  الگوریتم Freshness گوگل

ما درباره سرعت وب سایت چه می‎دانیم ؟

رسانگار بر روی بهترین سایت های تجارت الکترونیک آزمایش هایی در مورد سرعت بارگزاری سایت انجام داد.طبق این مطالعه به طور میانگین زمان بارگزاری سایت ها 10 ثانیه بود.از طرفی هم مطالعه ها حاکی از آن بود که سایت های پیش رو در زمینه تجارت الکترونیک، برای اینکه محتوای خود را به خوبی ارائه دهند حداکثر 4.9 ثانیه فرصت دارند.

سرعت وب سایت به چه عواملی بستگی دارد؟

تصاویر

زمان بارگزاری وب سایت به طور مستقیم به کل تقاضاهایی که به سمت سرور می آید بستگی دارد.بارگزاری یک عکس، یک درخواست HTTP ارائه شده به سرور می باشد که سرعت سایت را به شدت کاهش می دهد.از آن مهم تر، عکس های با اندازه بزرگ و با وضوح بالا می تواند ده برابر عکس های معمولی، زمان بارگزاری به خود اختصاص دهد.این سرعت رندر شدن صفحه را کاهش خواهد داد.

تصویر را برای وب‎سایت بهینه کنید

باتوجه به سرعت وب سایت که روی آن متمرکزیم، تصاویر می توانند تفاوت های بسیار زیادی داشته باشند.اگر شما در ارتقای سرعت وب سایت خود جدی هستید، بهینه سازی تصاویر باید در اولویت قرار داشته باشد.می توانید از ابزاری مانند GTMetrix برای بررسی نحوه عملکرد وب سایت خود در این خصوص استفاده کنید.سپس تصاویر را با استفاده از هر نرم افزار ویرایش عکس فشرده کنید تا فضای سفید غیر ضروری را هم از بین ببرد.

با تنظیمات  درست سرعت صفحه خود را افزایش دهید

هدف از افزایش سرعت وب سایت شما، افزایش کارایی آن می باشد.این را می توان با اعمال تنظیماتی روی تصاویر بدست آورد.

  1. تمامی تصاویر را بر پایه کیفیت وب فشرده کنید.به این منظور تعداد زیادی نرم افزار و پلاگین از جمله “پلاگین فشرده ساز Page Speed گوگل” وجود دارد.
  2. تصاویر فشرده را بر اساس مقیاس های سایتتان اصلاح کنید.این کار از تغییر مجدد اندازه عکس توسط سرور جلوگیری می کند.
  3. از ذخیره سازی مرورگر (Catching) برای ذخیره انواع منابع استاتیک استفاده کنید.این کار به میزان قابل توجهی سرعت صفحه را افزایش می دهد و همچنین تاخیر سرور را کاهش می دهد.
  4. ترکیب تمام تصاویر با CSS Sprite.CSS Sprite تصویر بزرگی می باشد که از بی شمار تصاویر کوچکتر تشکیل شده است.برای مثال، شما می توانید 10 عکس را با یک CSS Sprite ترکیب کنید تا وب سایتتان سریعتر شود.این ترکیب به مرورگر اجازه می دهد به جای بارگزاری 10 تصویر، تنها یک تصویر را بارگزاری کند.

شما می توانید با این 4 مرحله، نمره 80 را برای سرعت صفحاتتان بگیرید.شما می توانید این نمره را با استفاده از جاوا اسکریپت و منبع آنلاین “minifier” به 90 هم برسانید.

محدود کردن تعداد عکس ها

وقتی، تایم لود شدن متون را با تصاویر و گرافیک مقایسه می کنیم، متوجه میشیم که زمان بارگیری گرافیک و تصاویر به صورت قابل توجهی بیشتر است.بر این اساس شما باید استفاده از تصاویر را محدود کنید.حتی در این استفاده محدود هم باید در استفاده از تصاویر دقت لازم را داشت.اما به یاد داشته باشید که تصاویر، جذابیت بصری سایت شما را افزایش می دهند.

سرعت هاست (فضای میزبانی ضعیف)

زمانی که شما در حال اجرای یک وب سایت با منابع فراوان هستید و هاستینگ وب شما نتواند این تقاضا ها را پشتیبانی کند، احتمال بسیار زیادی وجود دارد که سایت شما کند و متناوب شود.این اتفاق بیشتر برای سایت هایی می افتد که بر روی سرورهای اشتراکی قرار گرفته اند.در این صورت،یا میزبان وب خود را تغییر دهید و سرویسی که از آن استفاده می کنید را ارتقا دهید.

ویجتها و پلاگین‎های زیاد

شما ممکن است این موضوع را ندانید، اما همین پلاگین ها و ویجت ها که بسیاری از ویژگی های درخشان را به وب سایت ما اعطا می کنند، می توانند عامل اصلی کندی لود شدن سایت ما باشند.پلاگین ها و ویجت های بیشتری که نصب می کنیم، وب سایت باید کار بیشتری را برای بارگزاری آنها انجام دهد.به یاد داشته باشید، همه پلاگین ها برابر و شبیه به هم طراحی نشده اند.بسیاری از آنها دیگر به روز نمی شوند که می تواند سرعت سایت را آهسته و امنیت سایت شما را به خطر بیندازند.

عدم استفاده از فشرده سازی Gzip

Gzip، فایل های CSS، جاوا اسکریپت و HTML را بالای 50 درصد فشرده می کند.هنگامی که شما فشرده سازی Gzip را فعال نکنید، سایت شما زمان بیشتری را برای لود شدن تلف می کند و پهنای باند بیشتری را استفاده می کند.

عدم استفاده از Cache و Expire Headers

کَش‎کردن محتوا فرایندی برای ذخیره محتوا بصورت محلی برای فراخوانی سریعتر آنها در درخواست کاربر می باشد ، اگر یک مرورگر نسخه کش شده سایت را در خود ذخبره کرده باشد باعث خواهد شد که بسیاری از درخواستها دیگر به سرور فرستاده نشده و مستقیم از رایانه کاربر لود شود و در نتیجه سرعت لود بیشتر می‎شود، ما از Cache برای محتوای دارای تغییر کم مثل تصاویر ، اسکریت های جاوا اسکریپت و … استفاده می کنیم، و هدرهای تاریخ انقضا تعیین میکنند که تا چه زمانی باید بصورت Local روی رایانه باشند اگر هدرهای Catch-Control یا منقضی پیکربندی نشده باشند، مرورگرهای بازدیدکنندگان به سختی می تواند محتوا را به صورت محلی ذخیره کند.
در سیستم های مدیریت سایت مثل ورد پرس میتوانید از پلاگینها و تنظیمات کش بهره بگیرید ،مثلا در وردپرس از پلاگینهایی مانند W3 Total Cache یا WP-Rocket استفاده کنید .

پیشنهاد می‌کنیم بخوانید:  بهینه سازی وب سایت برای موتور جستجو (SEO) - راهنمای شروع

تعداد درخواست‎های HTTP

ما درخواست های HTTP یا HTTPS را برای ارتباط با منابع خارجی مانند اسکریپت ها و سبک ها تشکیل می دهیم.هرچه تعداد درخواست های HTTP یا HTTPS افزایش یابد، زمان بارگزاری سایت هم بیشتر می شود.شما می توانید چندین اسکریپت را برای ایجاد یک اسکریپت با هم ترکیب کنید.اگر نتوانستید آنها را با هم ترکیب کنید.می توانید از اسکریپت های خطی استفاده کنید. یکی دیگر از کارهایی که پلاگینهای کش برای سایت شما میتوانند انجام دهند Combine یا ادغام کردن چندین فایل در یک فایل برای کاهش تعداد درخواستهای HTTP است.

عدم وجود یک شبکه تحویل محتوا (CDN)

این بخش را با نام Content Delivery Network (CDN) می نامند.CDN یکی از عوامل موثر در سرعت وب سایت می باشد.تصور کنید سرور وب سایت شما در یک کشور دیگر، مثلا هند می باشد.بنابراین کاربران سایت شما در ایران، سایت را کندتر از بازدیدکنندگانتان در هند استفاده می کنند.اهمیت CDN در اینجا مشخص می شود.شبکه تحویل محتوا، شامل مرکز داده هایی در تمام نقاط جهان می باشد.اگر سایت شما از CDN استفاده کند، تمام اطلاعات سایت به صورت محلی یا همان لوکالی در تمامی دیتا سنترها ذخیره می شود.در نتیجه بازدیدکنندگان، محتوا را از نزدیکترین لوکیشن دریافت و مشاهده می کنند، و دیگر نیاز نیست به سرور اصلی که شاید حتی در قاره دیگری باشد متصل شوند.

تعداد Redirectها

ریدارکت یعنی انتقال درخواست کاربر از مکان درخواست شده فعلی به جای دیگر یا  از جای دیگری که قبلا فایل از آنجا منتقل شده است.مشخصا، تغییر مسیر یا همان Redirection اشتباه و منفی، روی سرعت سایت تاثیر خواهد گذاشت.اما شما باید در مورد آنها دقت داشته باشید چرا که برخی از Redirect ها ضروری می باشند.تعداد Redirectهای سایت خود را برآورد کنید.هدف هر یک از آنها را پیدا کنید که اصلا به چه منظوری وجود دارند.سپس هر کدام که غیرضروری می باشد راحذف کنید.

فعال نبودن Keep-Alive

به وسیله ویژگی Keep-alive می‎توانیم ارتباط بین سرور و مرورگر وب را پس از اولین درخواست باز نگه داریم تا بتوانیم اطلاعات بعدی بدون فوت وقت و نیاز به ارسال مجدد درخواست برای بازکردن ارتباط نباشد. اگر از Keep-Alive استفاده نکنید، ارتباط قطع و وصل می شود.لازم به ذکر نیست است که این قطع و وصلی منجر به بالا رفتن زمان لود سایت خواهد شد. Keep-Alive از جمله مواردی است که باید توسط شرکت هاستینگ با مدیر سرور مدیریت شده شما روی سرور هاست فعال و تنظیم شود.

 لینک سایتها به سایت شما یا برعکس (Hotlinking)

هات لینکینگ، در واقع لینکی از یک سرور دیگر بر روی وب سایت شما می باشد.این روش یعنی این که URL یک صفحه دیگر را در سایت خود قرار می دهیم، بدون اینکه آپلودی روی سرور ما انجام شود و از این طریق پهنای باند مورد استفاده سایت ما بسیار کاهش پیدا خواهد کرد اما پهنای باند مصرفی سایت ثالث کاهش پیدا می کند چرا که مشتریان ما از پهنای باندی که به آن لینک کرده ایم استفاده می کنند.به همین دلیل به آن Hotlinking می گویند.حالا تصور کنید این اتفاق برای سایت شما بیافتد، یعنی سایت دیگری، برای استفاده از سرور و خدمات شما،به صفحه سایتتان هات لینک کرده باشد.اگر کسی تصاویر و یا هرچیز دیگر خود را از سایت شما نشان دهد،و تعداد درخواستهای زیادی از سایتهای دیگر برای سرور شما ارسال می شود ، در نتیجه میتواند باعث کند شدن کلی هاست و سایت شما شود و البته این موضوع می‎تواند باعث مصرف پهنای باند هاست شما شود
چگونه می توانید Hotlinking را غیر فعال کنید؟ برخی از ارائه دهندگان سرویس هاستینگ، قابلیت محافظت در برابر هات لینکینگ بر روی cPanel دارند.می توانید آن را فعال کنید و یا اگر سایت وردپرسی دارید، افزونه آن را نصب کنید.

بدافزارهای ناشناخته

اینکه پلاگین و قالبهای سایت را از منابع شناخته شده دانلود و تهیه کنید فکر خوبی است ، و هیچ وقت نباید از پلاگینها و تم های نال شده استفاده کنید ، مخصوصا این روزها که با راه اندازی سایتهایی مثل ژاکت و راستچین راه برای برخی افراد سودجو جهت عضویت و فروش قالب ها ، کد ها و لاگینهای نال شده به عنوان پلاگین اصلی یا فارسی باز شده و بیشتر از قبل بدون احساس نگرانی از اینکه شاید آن پلاگین یا قالب آلوده باشد کد ها را روی سایت خود قرار می‎دهید . بنابراین یک خطر همیشه وجود دارد ، کدهای مخرب ( Malware ) که روی سایت شما Backdoor باز کرده و در برخی موارد لود زیادی را روی سایت و سرور سایت شما ایجاد می کنند ، انها در بهترین حالت اقدام به ارسال ایمیل های اسپم و در موارد پیشرفته تر باعث اجرای کدهای اضافه روی سایت شما و حتی کامپیوتر بازدید کننده سایت شما می‎شوند .

برای اسکن کل سایت و دیتابیس از ابزارهای مختلفی میتوانید استفاده کنید که توضیحات آن خارج از این بحث است

برخی موارد دیگر موثر روی سرعت سایت

درج کد تبلیغات

تبلیغات آنلاین ممکن است  یکی از راه های اصلی کسب درآمد سایت شما باشد اما کدهای این شبکه های تبلیغاتی، بیشتر براساس جاوا اسکریپت می باشند، که می تواند سرعت وب سایت را کاهش دهد. و از طرفی کند شدن سرورهای سرویس دهنده کدهای تبلیغات هم میتواند روی کد لود شدن آن کدها تاثیر گذاشته و این تاثیر در کاهش سرعت را چند برابر باشد

مرورگرها و برنامه های نامناسب

همانطور که می دانید، فلش (Flash) برای کاهش سرعت وب سایت مشهور می باشد و با بسیاری از دستگاه های موبایلی سازگار نیستند.مرورگرهایی مانند کروم (Chrome) با برخی از افزونه ها خوب کار نمی کنند.با تست سرعت صفحه بر روی انواع مرورگرها و دستگاه ها باید از سرعت بارگیری صفحه اطمینان حاصل کرد.

نتیجه‎گیری

سرعت بارگزاری وب سایت به عوامل گوناگونی بستگی دارد، مانند تصاویر بهینه نشده، تعداد بالای درخواست های HTTP ، کدهای طولانی و بزرگ و برخی مسائل جاوا اسکریپت و… .کشف اینکه کدام یکی از عوامل باعث کند شدن سایت شده است می تواند عملی بسیار دشوار باشد که شرکت های طراحی سایت قدرتمند مانند رسانگار از پس این وظیفه به خوبی بر خواهند آمد.اما مسئله مهم این است که مهم این نیست که کدام فاکتور باعث شده است که سایت کند شود، شما باید تمامی عوامل را در نظر بگیرید و هیچ چیز را نادیده نگیرید.

امتیاز شما به این مطلب
دیدگاه شما در خصوص مطلب چیست ؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لطفا دیدگاه خود را با احترام به دیدگاه های دیگران و با توجه به محتوای مطلب درج کنید